Οι εξελίξεις στον Πατάκη

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20/1 το πρωί συνάντηση στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (Ο.Ι.Υ.Ε.), ανάμεσα σε εκπροσώπους της ΟΙΥΕ και της εταιρείας «ΠΑΤΑΚΗΣ» για το θέμα των δυο απολύσεων. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του Συλλόγου μας.

Με βάση και την ενημέρωση που έγινε στην ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Συλλόγου (Κυριακή18/1), ο Σύλλογος μας επέμεινε στο ζήτημα της ανάκλησης των απολύσεων. Όμως, επειδή ο ένας από τους δύο απολυμένους δε θέλει πλέον την επαναπρόσληψή του, ο Σύλλογός μας μίλησε για την επαναπρόσληψη της απολυμένης συναδέλφισσας.

Η πρόταση του «ΠΑΤΑΚΗ» ήταν: να δώσει η εταιρεία στην απολυμένη τρία επιπλέον μηνιάτικα και να αποσυρθεί από την διεκδίκηση.

Την Τετάρτη 21/1 ο ΠΑΤΑΚΗΣ έστειλε επιστολή στην Ο.Ι.Υ.Ε., την οποία κοινοποιεί στο Σύλλογό μας και στην απολυμένη και κάνει πιο συγκεκριμένη την πρότασή του.

Στην επιστολή αναφέρει: «Κατόπιν της συνάντησης που είχατε χθες με τους εκπροσώπους της εταιρείας μας κ.κ. Πέτρο Λαζαρίδη και Σταύρο Ανδριόπουλο και προκειμένου να αρθεί η δυσάρεστη για όλους, τους εργαζόμενους, το αγοραστικό κοινό και την επιχείρηση, κατάσταση στο βιβλιοπωλείο μας επί της οδού Ακαδημίας, εξαντλώντας κάθε περιθώριο καλής διάθεσης, προτείνουμε αναφορικά με την κα Ευαγγελία Καριοφυλλίδου τις ακόλουθες δύο λύσεις, εναλλακτικά, από τις οποίες μπορεί να προκριθεί η μία:

1. Την άμεση καταβολή στην κα Ευαγγελία Καριοφυλλίδου συμπληρωματικής πρόσθετης αποζημίωσης ύψους τριών χιλιάδων ευρώ (€3.000) καθαρά, ώστε να διευκολυνθεί και να έχει τον απαιτούμενο χρόνο για εξεύρεση νέας θέσης εργασίας,

2. Την μεσολάβησή μας ώστε να προχωρήσει η πρόσληψή της σε άλλη ομοειδή επιχείρηση. Ήδη, μετά από επαφές που είχαμε, σας γνωρίζουμε ότι είναι δυνατή η πρόσληψη της κας Ευαγγελίας Καριοφυλλίδου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου τριών (3) μηνών σε κάποιο βιβλιοπωλείο. Επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι την ανωτέρω θέση εργασίας βρήκαμε μέσω των σχέσεων που διατηρούμε με διάφορα βιβλιοπωλεία, προκειμένου η κα Ευαγγελία Καριοφυλλίδου να ξεκινήσει σε νέο εργασιακό περιβάλλον με νέους ανθρώπους, με τους οποίους πιθανόν να συνεργασθεί αποδοτικότερα από ό,τι με εμάς.

3. Όπως είναι φανερό, οι ανωτέρω προτάσεις μας πιστεύουμε ότι εντάσσονται στο κλίμα της χθεσινής  συνάντησης, με την αποδοχή δε οποιασδήποτε από αυτές, εξαντλείται κάθε περιθώριο εξεύρεσης λύσης. Ελπίζουμε μία από τις δύο να γίνει αποδεκτή προς όφελος και των δύο μερών, αλλά κυρίως προς όφελος των υπολοίπων εργαζομένων του βιβλιοπωλείου μας».

Η συναδέλφισσα Λίτσα δε δέχεται αυτή την πρόταση. Τη θεωρεί απαράδεκτη και εμμένει στη διεκδίκηση της επαναπρόσληψης. Η Ο.Ι.ΥΕ. ήδη απέστειλε επιστολή στον «ΠΑΤΑΚΗ» ενημερώνοντας για τη μη αποδοχή της «πρότασης». Η απολυμένη συναδέλφισσα προχωρά, πέρα από τις συνδικαλιστικές διαμαρτυρίες που θα συνεχιστούν, σε προσφυγή στα εργατικά δικαστήρια.

ΟΛΟΙ την Τρίτη 3/2 στις 5.00 μ.μ. στη ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ έξω από το βιβλιοπωλείο ΠΑΤΑΚΗΣ (Ακαδημίας 65). Συνεχίζουμε μέχρι τη ΝΙΚΗ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: